sjednici prisustvovali brojni gosti

U Martijancu održana sjednica skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Martijanec

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.01.2018. 11:07

Zadnja izmjena: 22.01.2018. 11:17

U subotu je u Martijancu održana je sjednica skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Martijanec. Na samoj sjednici bila su prisutna 32 dobrovoljna vatrogasna društva iz Varaždinske, Međimurske, Zagrebačke, Koprivničko križevačke i Bjelovarsko bilogorske županije kao i društva iz Slovenije.

Pored domaćih prijateljskih vatrogasnih društava sudjelovali su i pobratimljena vatrogasna društva DVD-a Martijanec i to PGD Martjanci i PGD Ptujska Gora iz Slovenije, DVD Severin iz Bjelovarsko bilogorske županije i DVD Glogovnica iz Kopriničko križevačke županije, te udruge s kojima vatrogasci iz Martijanca usko surađuju.

Na samoj sjednici bio je i prisutan dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović kao i načelnik Općine Martijanec Dražen Levak, zamjenica načelnika Općine Martijanec Lidija Harmicar, predsjednik Općinskog vijeća Dubravko Besek, pomoćnik načelnika PP Ludbreg Zvonko Pintarić.

Izvješća o protekloj 2017. godini podnijeli su predsjednik DVD-a Martijanec Saša Lenček i zapovjednik Zvonimir Somogji iz kojih se moglo vidjeti da vatrogastvo u Martijancu nastavlja dobru stoljetnu tradiciji humanog i požrtvovnog rada i djelovanja te da svake godine povećavaju svoje redove prijemom novih mladih članica i članova koji će biti budućnost vatrogastva toga društva. 

Podijeljena su priznanja i odlikovanja zaslužnim članovima i organizacijama, te završili svečanost uz prigodno vatrogasno druženje.

 

Komentari