općina maruševec

Foto - U Maruševcu održana priredba 'Božićna priča'

Objavljeno: 27.12.2021. 18:15

Zadnja izmjena: 27.12.2021. 19:42

U idiličnom ozračju na dječjem igralištu "na Lončarićevom brijegu" u naselju Donje Ladanje i uz mnogobrojnu publiku izveden je dramsko-scenski prikaz "Božićna priča".

"Božićnu priču" izveli su članice i članovi KUD-a "Klaruš" Maruševec i članovi UDVDR-a Ogranak Maruševec, koji su na ovaj način dodatno obogatili ovogodišnji posebni božićni ugođaj u Općini Maruševec. Osim UDVDR-a Ogranak Maruševec i KUD-a "Klaruš" Maruševec, u ostvarenju cijelog događaja sudjelovali su i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donje Ladanje, Mjesni odbor III Donje Ladanje te Općina Maruševec.

- Kada je KUD "Klaruš" Maruševec osnovan 1998. godine, prvi javni nastup bio je upravo "Božićna priča" koju smo uprizorili u crkvi sv. Jurja u Maruševcu. Zbog pandemije dramsko-scenski prikaz ovaj puta mogli smo izvesti jedino na otvorenom i na ovaj način. KUD je ove godine, unatoč svim ograničenjima uspio ostvariti svoje planove, a o tome govore sudjelovanja na Državnim smotrama gdje su tamburaši osvojili Zlatnu plaketu, a folkloraši se predstavili  u koreografiranom folkloru. Suradnja sa UDVDR Ogrankom Maruševec i ovaj puta se pokazala kao plodonosna – rekao je između ostalog tajnik KUD-a Zlatko Peharda.

Ovaj jedinstveni događaj u čijoj je organizaciji sudjelovalo preko 30 ljudi, pripremao se mjesecima ne bi li sudionici prenijeli publici emocije biblijske priče u prirodnom okruženju te im na najljepši način čestitali Božić. Božićnu priču pratili su načelnik Općine Maruševec Mario Klapša te predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem s vijećnicima.

Komentari