u sklopu dana općine

Foto - U Maruševcu održano primanje nagrađenih učenika

Objavljeno: 22.04.2022. 10:32

Zadnja izmjena: 22.04.2022. 10:37

Načelnik Mario Klapša jučer je u sklopu obilježavanja Dana Općine Maruševec primio učenike i mentore Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec koji su osvojili prva tri mjesta na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima.

Zahvalnice Općine Maruševec primili su muška badminton ekipa koja je nastupila na državnom Natjecanju i osvojila 4. mjesto, pod vodstvom mentora Slavena Štefanca ekipu su činili David Bosilj, Tomislav Kelemen, Antonio Žlibar i David Korpar, ženska badminton ekipa nastupila je na županijskom Natjecanju i osvojila 2. mjesto, pod vodstvom mentora Slavena Štefanca ekipu su činili Vita Patrčević, Iva Kelemen, Lea Tekić i Dunja Uranić. Šahovska ekipa nastupila je na državnom natjecanju i osvojila 6. mjesto, pod vodstvom mentora Mihaela Vurušića ekipu su činili Jelena Inkret, Tara Rušec, Emina Cerjan, Petra Cerjan i Tea Martinčević.

Tamara Peharda nastupila je županijskom Natjecanju iz tehničke kulture i osvojila 2. mjesto, pod vodstvom mentorice Ivane Biškup, Dino Kelemen je nastupio na županijskom Natjecanju iz povijesti i osvojio 1. mjesto pod vodstvom mentorice Mirjane Trstenjak-Stanisavljević, Martin Hainž je sudjelovao na Natjecanju LiDraNo pod vodstvom mentorice Ljerke Brezovec. Nikola Mikulek nastupio je na županijskom Natjecanju iz njemačkog jezika i osvojio 1. mjesto pod vodstvom mentorice Jasenke Vidić,

Lea Tekić je nastupila na županijskom Natjecanju iz hrvatskog jezika i osvojila 2. mjesto pod vodstvom mentorice Sandre Šincek, dok je Lucija Martinčević-Smodek nastupila na županijskom Natjecanju i osvojila 2. mjesto pod vodstvom mentora Anice Fatiga i Dinka Žage, te se plasirala na državno Natjecanje. Na prošlogodišnjem natjecanju Willkommen nastupilo je 7 učenika 1. mjesto osvojili Dorian Halamek, Renato Hum, Borna Možanić i Maja Hanžek, 2. mjesto Jelena Štrlek i Fran Kumrić, a 3. Lorena Sekačić, pod vodstvom mentorica Marije Grah, Petre Skozit i Sandre Štrlek, a koordinatorica Natjecanja bila je Jasenka Vidić.

- Općina Maruševec će i dalje poticati nadarene učenike, jer želimo biti prepoznati kao Općina znanja, a ovako velik broj nagrađenih učenika najbolje je jamstvo da to i postane - rekao je načelnik Mario Klapša te dodao da će kao nagradu za postignute rezultate, za sve nagrađene učenike i njihove mentore Općina Maruševec u suradnji s Osnovom školom Gustav Krklec Maruševec organizirati jednodnevni izlet po njihovoj želji.

 

Komentari