U Maruševcu prikupljeno 46 doza krvi za potrebe OB Varaždin

Objavljeno: 21.10.2014. 20:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: FM SDP-a Maruševec

Nastavljajući sa organiziranjem i prikupljanjem potrebnih doza krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec u suradnji sa Općinom Maruševec i Aktivim dobrovoljnih darivatelja krvi iz Maruševca organiziralo je dana 20. listopada akciju dobrovoljnog darivanja krvi za građane šireg maruševečkog područja u prostorijama Općine Maruševec.

Akciji se odazvao 61 darivatelj, a prikupljeno je 46 doza krvi za potrebe liječenja bolesnika Opće bolnice Varaždin, čija je Transfuzijska služba i obavljala prikupljanje krvi.

Svoju humanost kroz darivanje krvi iskazali su i članovi Foruma mladih SDP-a Maruševec, koji podržavaju i redovito se odazivaju svakoj humanitarnoj akciji na području svoje općine.
- Akcijom darivanja krvi prigodno obilježavamo 25. listopada – Dan dobrovoljnih darivatelja krvi, koji svojom nesebičnošću drugim osobama omogućuju nastavak života. Izuzetno mi je drago što mladi ljudi s područja Općine Maruševec sudjeluju u plemenitim akcijama poput ove, a zahvaljujem i Paintball udruzi Maruševec, koja prepoznaje važnost mladih u društvu i čiji članovi organizirano darivaju krv, poručio je predsjednik Foruma mladih SDP-a Maruševec Mario Klapša.

Za sve darivatelje krvi, GDCK Ivanec osiguralo je zahvalni obrok i piće.

Komentari