općina maruševec

Foto - U Maruševcu započelo tradicionalno obilježavanje Dana Općine, evo detalja

Objavljeno: 21.04.2022. 11:49

Zadnja izmjena: 21.04.2022. 11:49

Program obilježavanja Dana Općine Maruševec započeo je jučer tradicionalnim primanjem roditelja novorođenih beba u prva četiri mjeseca ove godine.

Načelnik Općine Mario Klapša ugostio je roditelje troje od petero novorođenih beba s područja Općine u posljednja četiri mjeseca.  Općina za potrebe novorođene djece pomaže roditeljima u visini 2.000 za prvo, 2.500 za drugo i 3.500 kuna za treće i svako iduće dijete, a uoči ovogodišnjeg prvog primanja, roditeljima je isplaćeno ukupno 11.500 kuna.

- Uveli smo i besplatne radne bilježnice i školski pribor od nove školske godine, povećali stipendije studentima, sufinancira se autobusni prijevoz, škola plivanja te program produženog boravka u školi, a osim svega toga potičemo mlade obitelji na kupnju obiteljskih kuća i adaptaciju postojećih da bismo ih zadržali na području Općine - rekao je Klapša.

Ugovori za financiranje rada udruga

Također, potpisani su ugovori za financiranje programa i projekata udruga ukupne vrijednosti od 350 tisuća kuna.

- Sve su nam udruge jako važne, a po solidarnosti se vidi snaga jedne općine, jednog društva. Vjerujem da s današnjom podjelom ugovora, pokazujemo koliko su nam važni vaši programi i projekti iz svih segmenata društva jer ako nećemo imati, udruge i njihove članove koji nesebično izdvajaju svoje vrijeme za dobrobit čitavog društva, tada ne možemo očekivati i razvijanje novih aktivnosti u našoj općini - dodao je Klapša.

Komentari