rak dojki

U Medicinskoj školi obilježili "Dan ružičaste vrpce" kako bi podigli svijest žena o vlastitom zdravlju

Objavljeno: 10.10.2019. 09:28

Zadnja izmjena: 10.10.2019. 09:29

U Medicinskoj školi Varaždin u srijedu je obilježen "Dan ružičaste vrpce" u suradnji s udrugom "SVE za NJU" koja već treću godinu zaredom u Međunarodnom mjesecu borbe protiv raka dojke organizira projekt Ružičasti listopad pod sloganom "Mama, budi zdrava" kako bi podigla svijest i odgovornost žena za vlastito zdravlje, posebno zdravlje dojki.

Cilj projekta i akcije u Medicinskoj školi Varaždin je promicanje Nacionalnih programa za rano otkrivanje raka i poticanja žena svih dobnih skupina na brigu o zdravlju dojki i ginekoloških organa. U sklopu obilježavanja "Dana ružičaste vrpce" Medicinsku školu su posjetili saborski zastupnik Anđelko Stričak koji je i ambasador akcije te njegov saborski kolega Josip Križanić, inače i sam nekadašnji učenik te škole. Stričak je skrenuo pažnju na brojke. - Unatoč činjenici da rak dojke pogađa žene starije od 50 godina, nažalost sve češće obolijevaju i mlađe odnosno oko 20 posto mlađih žena - kazao je Stričak te dodao da su brojke nažalost u porastu. Ujedno je dodao kako su važni samopregledi i prevencija putem redovitih pregleda u zdravstvenim ustanovama.

Uz prigodno obilježavanje "Dana ružičastih vrpci" u Medicinskoj školi učenice i učenici dobili su edukativne letke "Mama, budi zdrava" kako bi svoje majke podsjetili na važnost brige o zdravlju

Komentari