30. KOLOVOZA

U Međimurskoj županiji obilježen Međunarodni dan nestalih osoba

Objavljeno: 30.08.2021. 19:21

Zadnja izmjena: 30.08.2021. 19:21

Svake se godine 30. kolovoza obilježava Međunarodni dan nestalih osoba i Dan sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu.

Tim su povodom predstavnici braniteljskih udruga, predsjednica Udruge poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Međimurske županije Danica Pongrac Krhač, predsjednik Podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Međimurske županije Stjepan Horvat i tajnik Udruge Dražen Tkalec, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata liječenih od PTSP-a Međimurske županije Slobodan Novak i dopredsjednik Zajednice udruga HVIDR-a Branimir Kelkedi zajedno sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem i gradonačelnicom Grada Čakovca Ljerkom Cividini zapalili svijeće kod Spomenika poginulim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata u Perivoju Zrinskih.

Do sada su pronađeni posmrtni ostaci i pokopano je 16 osoba s područja Međimurja koje su se vodile kao nestale, traga se za posmrtnim ostacima 2 osobe koji se vode kao poginule, dok se jedna osoba još uvijek vodi kao nestala.

Komentari