Rekordno 'pomlađivanje'

U mjesec dana VZO Petrijanec osposobila 36 novih vatrogasaca

Objavljeno: 23.02.2016. 19:01

Foto: M.Šincek, M.Svetec

Novih 36 članova dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja općina Petrijanec i Sračinec u nedjelju je završilo osposobljavanje za zvanje vatrogasac...

Četvero novih vatrogasaca dobio je DVD Svibovec Podravski, dok je VZO Petrijanec postala bogatija za trideset tri vatrogasca što je rekordan broj osposobljenih u jednoj školskoj godini od postojanja Vatrogasne zajednice.

Taj broj rezultat je „pomlađivanja“ članstva u svim Društvima ali i svijesti tih istih članova da se i u dobrovoljnom vatrogastvu treba educirati i stjecati nova znanja.

Osposobljavanje koje je trajalo nešto više od mjesec dana, organizirala ga je Vatrogasna zajednica varaždinske županije a valja istaknuti da je istome pristupilo čak sedamnaest žena.

Teorijski dio te dio vježbi održan je prostorijama i sa opremom DVD-a Petrijanec, dok je dio vježbi proveden u JVP Varaždin.

Prema prosjeku ocjena najboljima su se pokazali Melani Videc iz DVD-a Svibovec Podravski te Dominik Cestar iz DVD-a Petrijanec.

Nakon završetka samog tečaja novim vatrogascima se u ime predavača obratio Dragutin Cecelja čestitavši im na postignutom zvanju te predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek i predsjednik DVD-a Petrijanec Zvonko Mikac koji su im zaželjeli daljnje napredovanje u vatrogasnoj karijeri.

 

Komentari