STUDENTSKI SPORT

U naredna tri dana u Varaždinu će se natjecati 350 studenata u pet sportova

Objavljeno: 12.04.2019. 07:30

Zadnja izmjena: 12.04.2019. 07:53

Od danas do nedjelje, od 12. do 14. travnja Varaždin i Savez sportskih udruga Sveučilišta Sjeveru domaćini su UniSport Play natjecanja, tijekom kojeg će u Varaždinu boraviti oko 350 studenata u pratnji svojih profesora i dekana visokih učilišta i sveučilišta iz Hrvatske. Ukupno će se u Varaždinu natjecati studenti sa čak 17 visokoškolskih ustanova iz cijele Hrvatske.

Natjecanja će se odvijati u pet sportova, na pet lokacija. Natjecanja u futsalu odvijat će se na TTS Sport centru, stolni tenis u dvorani Prve Gimnazije na Srednjoškolcu, tenis na terenima TK Varteks, odbojka za žene u sportskoj dvorani u Graberju, a natjecanja u šahu odvijat će se u hotelu Turist. Prva natjecanja u futsalu i ženskoj odbojci počinju večeras, a većina natjecanja odvijat će se sutra.

O ovogodišnjim novosti ma u vezi natjecanja izvjestio nas je Nedeljko Pavlec, predsjednik SSUSS. - Intencija HASS-a je da su u natjecanja uključuju i sveučilišta iz okruženja kako bi se prezentirala naša shema natjecanja ali i da se podigne kvaliteta natjecanja kod nas, pojašnjava Pavlec. -  Tako će u Varaždinu nastupiti i predstavnici sveučilišta i visokih škola iz Zenica, Mostara, Kopra i Maribora. Ovo je trenutno pilot projekt  u Varaždinu a ukoliko se pokaže uspješan primijenit će se na sva natjecanja. Takva povezivanja studenata sportaša pomažu i povezivanju sveučilišta, pa tako već postoje povelje o prijateljstvu SS s odgovarajućim ustanovama u Zenici i Mostaru. SSUSS na ovaj način ostvaruje pretpostavke za širenje suradnje između ustanova ali i studenata i njihovih organizacija, najavljuje Pavlec.

Komentari