PROMET

U naseljima Koretinec i Jurketinec u Općini Maruševec postavljene kamere za nadzor brzine

Objavljeno: 26.08.2020. 18:09

Zadnja izmjena: 10.08.2022. 11:57

U naseljima Koretinec i Jurketinec u Općini Maruševec danas su postavljene fiksne kamere za nadzor brzine i prometa.

Radi se o inicijativi Općine Maruševec i članova Vijeća za prevenciju u cilju podizanja razine sigurnosti građana s obzirom na gustoću prometa na području Općine. 

-Vjerujemo da će nove kamere na području naše Općine umanjiti brzine neodgovornih vozača i prevenirati nesreće na spomenutim lokacijama. Naravno, želja nam je smanjiti počinjenje i drugih prometnih prekršaja s naglaskom na tranzitni promet teretnih vozila. Zahvaljujemo službenicima Policijske postaje Ivanec, uz čiju pomoć smo u kratkom vremenu realizirali ovu hvalevrijednu inicijativu u korist sigurnosti svih sudionika u prometu, rekao je načelnik Općine Maruševec Damir Šprem.

Diljem Hrvatske postavljene su iste kamere, a osim prekršaja vezanih za nepoštivanje brzine, kamere bilježe i druge prometne prekršaje, poput nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela pri vožnji, vožnje neregistriranog vozila i slično. 

- Zbog epidemiološke situacije ove godine proslava Dana općine nije se mogla održati i ta smo sredstva prenamijenili i uložili u povećanje sigurnosti na prometnicama. Osim kamera, unazad nekoliko mjeseci u suradnji s Županijskom upravom za ceste postavljeni su semafori kod vrtića Čarolija u Bikovcu koji uvelike pridonose sigurnosti roditelja i djece kao najmlađih sudionika u prometu, podsjetio je zamjenik načelnika Mario Klapša.

Iz Općine Maruševec poručuju kako će se u suradnji s Hrvatskim cestama, na državnoj cesti D35 do kraja godine dodatno osvijetliti pješački prijelazi u cilju dodatnog povećanja sigurnosti pješaka u prometu.

Komentari