IZVRSNA 2018.GODINA

U Nedeljancu održana redovna godišnja sjednica skupštine KUD-a Vidovec

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.02.2019. 09:19

Zadnja izmjena: 05.02.2019. 09:25

U subotu je u Nedeljancu održana redovna godišnja sjednica skupštine Kud-a Vidovec koji je 2018. obilježio kroz 28 nastupa i gostovanja i uspješan je organizator manifestacija od velikog značaja u općini Vidovec i šire.

Tajnica KUD-a Ines Pavleković napomenula je da smatra da su rezultatima pokazali da dostojno predstavljalju cijeli svoj kraj, Varaždinsku županiju i Hrvatsku kako u svojem okruženju tako i van granice gdje šire tradiciju i prenose ne samo znanje već i ljubav prema tradiciji na mlađe naraštaje. Osvrnula se i na tri manifestacije u organizaciji Kud-a, a to su Zeljarijada, Jurjevski krijesovi i Božićna priredba, te na postignuti rezultat u Njemačkoj gdje su osvojili 2. mjesto za najbolje Kulturno umjetničko društvo.

Predsjednik društva Tomo Svačko prezentirao je planove rada društva za 2019. I rekao kako i dalje planiraju raditi na očuvanju kulturne baštine, tradicije i običaja. Skupštini društva uz članove Kud-a Vidovec, i voditelje sekcija nazočili su predstavnici Vatrogasne zajednice i Udruga sa područja Općine Vidovec , sponzori i suradnici. Prisutni gosti u svojim pozdravnim riječima iskazali su zadovoljstvo radom društva i dali podršku daljnjim planovima.

Komentari