U nedjelju 28. Seoske igre starih sportova u Salinovcu

Objavljeno: 04.08.2012. 17:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Ivanec.hr

U organizaciji Društva za šport i rekreaciju iz Salinovca u nedjelju će se u Salinovcu održati tradicionalne 28. Seoske igre starih sportova.

U nedjelju, 5. kolovoza, održat će se 28. seoske igre starih sportova u Salinovcu, na kojima će snage odmjeriti ekipe iz Gornjih Bogićevaca, Jalkovca, Poljane Biškupečke, Margečana, Maruševca, Stažnjevca, Lančića, Vesi Lepoglavske, Salinovca i drugih mjesta.

Penjanje po okomitom glatkom stupu, bikovanje sa žrtom, bacanje kamena s ramena, sastavljanje i rastavljanje pluga, potezanje štapom i užetom, nošenje košare na glavi – samo su neke od tradicionalnih disciplina u kojima će snage odmjeriti muške i ženske ekipe.

Otvaranje Igara je u 10 sati, tradicionalno ih organizira Društvo za sport i rekreaciju Salinovec, a generalni pokrovitelj tih, najstarijih igara u Hrvatskoj su Grad Ivanec i Varaždinska županija.

- Sve je spremno za pravi, domaći sportski okršaj! Rekviziti su tu, ekipe su raspoložene, a dobre zabave zasigurno ni ove godine neće manjkati – potvrdio je Stjepan Hudoletnjak, predsjednik mjesnog DSR-a Salinovec.

Komentari