utrka kreće u 10:30

U nedjelju starta Varaždinski polumaraton: ''Mole se vozači za strpljenje i da ne idu automobilima među trkače''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.09.2018. 10:54

Zadnja izmjena: 12.09.2018. 10:54

Danas su u Gradskoj vijećnici konferenciju za medije održali zamjenik gradonačelnika Varaždina Zlatan Avar, predsjednik Trkačkog kluba Marathon 95 Goran Pongračić i načelnik Postaje prometne policije Varaždin Ivan Golubić te najavili 24. Varaždinski polumaraton koji će se održati u nedjelju 16. rujna.

Start i cilj polumaratona predviđen je na Kapucinskom trgu, a u program su uključena su djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje ''Tomislav Špoljar'' koji su izradili i medalje za maratonce, a od startnine će se 10 kuna izdvojiti upravo za njihove polaznike.

U 9,30 počinje utrka djece na 500 metara. u 9,45 starta utrka starije djece na 1000 metara. U 10,30 očekuje se start utrke građana na 5 kilometara i polumaratona. Prema riječima Gorana Pongračića, na Kapucinskom trgu očekuje se više od 1000 ljudi, ova priča nema samo sportski karakter.- Biti će i tamo i živa muzika, štandovi na kojima ćete moći izmjeritit tlak, indeks tjelesne mase, šećer. Crveni križ održati će prezentaciju, a prezentirat će se i Klub nordijskog hodanja Varaždin - rekao je Pongračić.

- Određeni građani izlaze iz svojih dvorišta sa vozilima na pravac kretanja maratonaca i kreću se među njima. Mi nemamo tolike snage da zatvorimo svaki prilaz na cestu i pozivamo građane da ne izlaze nepotrebno na pravac kretanja - rekao je Golubić i pozvao građane da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju. 

 

Od 9-14 sati privremeno će biti zatvoreni: Kapucinski trg, Ulica Stanka Vraza, Vidovski trg, Jalkovečka, Sportska, Mažuranićeva, Zagrebačka, Supilova, Ruđera Boškovićeva, Sajmišna, Franja Kurelca, Vladimira Nazora.

 

 

 

 

Komentari