u organizaciji bc instituta

U nedjelju se u Madaraševcu i Apatiji održali Dani polja uz neizostavni grah i gemišt

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.10.2019. 12:41

Zadnja izmjena: 22.10.2019. 12:41

Izvor: https://bc-institut.hr/

Ove nedjelje su u našoj županiji održana dva „Dana polja“. Prvi se po tradiciji održao se u Madaraševcu na OPG kod obitelji Bendelja, dok se drugi održao u Apatiji na OPG-u kod obitelji Rendić.

Kako je i obećao domaćinima na nedavnom „Danu polja“ u Rugvici, na podravske Dane polja došao je i Predstojnik zavoda za kukuruz Bc Instituta Zdravko Kozić. Želio je na svoje oči vidjeti gdje to njegovi hibridi rode i do 20 tona suhog zrna po hektaru. Magistar Kozić zahvalio se gostima što su odvojili svoje dragocjeno vrijeme i došli da bi uljepšali ovaj događaj. Pokus se kasnije izvršio i u Apatiji kod spomenutog OPG-a Rendić. - Kukuruzi u pokusu g. Rendića izgledali su odlično. Zdravi, visokih i čvrstih stabljika. Posebno nam se dojmio izgled MAJSTORA koji je na kraju ispunio očekivanja te ostvario najviši urod u pokusu - napisali su iz BC Instituta.

-U tijesnoj trci dvaju vrhunskih “grahova” ove godine u Podravini malu prednost dajemo Apatinčanima, dok u “borbi gemišta” pobjedu nose Bendeljevi. Zaključak ovojesenskih dana polja u Podravini je da je već dobro poznati BC323 s drugim i trećim mjestom iz pokusa potvrdio da je najkonstantiji, te da su MAJSTOR i INSTRUKTOR s pobjedama u pokusima hibridi vrhunskog potencijala te garancija svijetle budućnosti, kako proizvođačima tako i nama samima iz Bc Instituta - za kraj su napisali iz BC Instituta.

Detaljnije rezultate pogledajte ovdje.

Komentari