U NK Varaždin se vratio Mirko Plantić

Objavljeno: 13.02.2012. 10:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: cksport.pl

Varaždinski nogometni prvoligaš trenutno je u drugoj fazi priprema, a loše vremenske prilike ne idu im baš na ruku. Kadrovska križaljka je kompletirana, a posljednje pojačanje koje je stiglo u NK Varaždin je povratnik Mirko Plantić...

Mirko Plantić prošao je dinamovu školu nogometa da bi kao junior stigao u NK Varteks. Prvi seniroski nastup zablježio je u sezoni 2002./03., a dres Krojača nosio je čak četiri sezone u kojima je zabilježio 30 nastupa i postigao jedan pogodak.

2007. otišao je u Ukrajinu, točnije  Chornomorets Odesu, gdje se zadržao samo polusezonu. Nakon ukrajinske avanture vraća u Hrvatsku, u Croatija Sesvete. Iz Sesveta 2008. odlazi u slovački DAC Dunajská Streda, a kasnije u albanski  Vllaznia Shkodër.

Nakon inozemnih avanture Plantić se ponovo vraća u Hrvatsku. U sezoni 2009./10. brani boje Međimurja, a iz Međimurja ponovo odlazi u Croatiju Sesvete. U Sesvetama se zadržao dvije sezone da bi se ponovo vratio u NK Varaždin, gdje će se sigurno zadržati do ljeta.

- Plantić je dosta solidno trenirao i spreman je pa s njim dobivamo na širini- istaknuo je trener NK Varaždina Branko Janžek.

Plantić je zabilježio i nekoliko reprezentativnih nastupa u mladoj reprezentaciji, no do "A" vrste nije uspio stići.

Varaždinskoj publici Plantić je ostao u sjećanju po prekrasnom pogotku kojeg je postigao u prvoj utakmici trećeg pretkola Intertoto kupa sezone 2005./06 protiv Lensa.

Prekrasan pogodak u posljednjim minutama susreta za 1-1 možete vidjeti na videu od 43 sekunde.


Komentari