uručio ministar štromar...

U Novi Marof ide 394.000 kuna za modernizaciju nerazvrstanih cesta i 300.000 kuna za sanaciju klizišta

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.06.2018. 18:35

Zadnja izmjena: 21.06.2018. 11:34

Nastavlja se državna potpora infrastrukturnim i komunalnim projektima Grada Novog Marofa koji je tako za modernizaciju odnosno asfaltiranje nerazvrstanih cesta iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja dobio 394.000 kuna.

Odluku Gradu Novom Marofu o sufinanciranju projekta danas je u Vinici uručio ministar graditeljstva i prostornoga uređenja i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Predrag Štromar.

– Grad Novi Marof dobio je jedan od najvećih iznosa za modernizaciju nerazvrstanih cesta među 26 projekata za koje je danas ministar graditeljstva načelnicima i gradonačelnicima iz Varaždinske županije podijelio odluke. Ovo je samo nastavak velikih ulaganja u cestovnu infrastrukturu na području Novog Marofa, a kruna je svakako najavljeno ulaganje u gradnju istočne obilaznice vrijednosti više od 80 milijuna kuna – izjavio je Jenkač.

Gradonačelnik je dodao da su osim velikih ulaganja u prometnice jednako važna i „manja“ ulaganja.

– Cilj nam je za sve naše sugrađane stvoriti jednake uvjete života bez obzira žive li oni u centru Novog Marofa ili u udaljenijim mjestima. Kvalitetne prometnice moraju imati svi i to je politika ove izvršne vlasti od koje ne odstupamo – poručio je Jenkač.

Inače, osim dodjele odluke za modernizaciju nerazvrstanih cesta Jenkač je s ministrom Štromarom potpisao ugovor o dodjeli 300 tisuća kuna za sanaciju klizišta u Strmcu. Riječ je o odobrenju sredstava na temelju javnog poziva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja objavljenog krajem veljače ove godine.

Komentari