'čitanje na kotačima'

U Novi Marof uskoro stiže bilbiobus - obilazit će starije i dostavljati im knjige

Objavljeno: 04.01.2023. 08:25

Zadnja izmjena: 04.01.2023. 08:25

Suradnici na provedbi projekta "Čitanje na kotačima" posjetili su tvrtku AUTOBUS, ovlaštenog zastupnika IVECO BUSA, s kojim je nedavno sklopljen ugovor za nabavu kombi vozila koje će se prenamijeniti u pokretnu knjižnicu.

Bila je to prilika za razgled jednog identičnog gotovog vozila nalik onome koje će biti isporučeno novomarofskoj knjižnici. Kombi se trenutno preuređuje u bibliobus kod nadograditelja, a bit će opremljen policama za knjige i kutijama za pohranu knjiške građe, dok će knjižničar imati svoj vlastiti pult za posudbu. Nabava novoga kombi vozila koštat će 745 tisuća kuna. Kombi će biti oslikan na prepoznatljiv način te opremljen vanjskim razglasom kojim će se označavati dolazak bibliobusa na stajalište.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,1 milijun kuna, a financiran je bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1,8 milijuna kuna, dok će ostatak iznosa biti podmiren iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Inače, novomarofska knjižnica jedna je od 12 knjižnica koje su dobile bespovratna sredstva za provedbu projekata u sklopu poziva "Čitanjem do uključivog društva". Projekt traje do 16. rujna 2023. godine, dok će bibliobusna služba biti dostupna i nakon završetka projekta.

Komentari