zbog sigurnosti djece

U Novoj Vesi pored Petrijanca zbog jurnjave vozača u rad pušten novi semafor

Objavljeno: 06.09.2018. 14:11

Zadnja izmjena: 08.09.2018. 17:48

Kod Područne škole u Novoj Vesi u Općini Petrijanec prije početka školske godine u rad je pušten semafor, koji je obišao i sam župan Varaždinske županije Radimir Čačić u pratnji zamjenika Tomislava Paljka.

Prisutni su bili i ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački i predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a Krešimir Horvat, kao i načelnik Policijske uprave Varaždinske Predrag Benčić, županijski vijećnici Davor Golub i Vladimir Kolarić, zamjenik načelnika Općine Petrijanec Ivan Dombaj, općinski vijećnik Roman Strelec, ravnateljica OŠ Petrijanec Valerija Paljak i predsjednica mjesnog odbora Nova Ves Ivanka Divjak.

- Sigurnost djece nam je primarna, ovaj semafor ćemo u suradnji s PU Varaždinskom dopuniti i s kamerama. Ovo je drugi takav semafor u našoj Županiji, a postoji ih nekoliko i na državnim cestama. Očekujem od ŽUC-a i PU Varaždinske popis svih kritičnih točaka po Županiji, te ćemo za vrijeme našeg mandata svugdje gdje se ustanovi da je neophodno, a posebno ako je u blizini škole ili gdje je frekvencija male djece veća, postaviti upravo ovakav uređaj – rekao je župan Čačić.

Županijska uprava za ceste je uložila 320 tisuća kuna u uređaj koji bi trebao donijeti sigurnost te smirenje prometa u ovom naselju, u kojem su veliki problem predstavljali vozači koji su prekoračili dopuštenu brzinu.

- Sigurnost djece nam je na prvom mjestu, te smo zbog toga pokrenuli inicijativu zajedno s predsjednicom mjesnog odbora Nova Ves i zaista sam zahvalna da je ovaj semafor pušten u rad prije početka školske godine što je iznimno važno - naglasila je Paljak.

Komentari