Dio hrvatskih branitelja koji su uspjeli preživjeti sudbinu Ovčare ili Veleprometa odvedeni su u srpske logore. Oni su ispričali svoju priču u filmu "Glavu dole, ruke na leđa". Ti su se ljudi odvažili stati pred kamere i odlučili Hrvatskoj iznijeti svoju bol - 269 dana logora, 7000 ljudi, jedna priča.

Naime, preživjeli logoraši u filmu govore o tome što su i kako preživjeli, a obuhvaćeno je 25 istinitih svjedočenja, uz korištenje nekih autentičnih snimki iz ratnih godina.

„Glavu dole, ruke na leđa“ je dokumentarno-igrani film koji prikazuje dramatične trenutke zarobljavanja odvođenja, maltretiranja i ubijanja hrvatskih branitelja i civila u srpskim koncentracijskim logorima. Film donosi dramatične detalje posljednjih dana borbe, kao i one nakon pada Vukovara, a autor je Stipo Majić Pipe koji je film režirao, napisao scenarij i producirao. Majić je, podsjetimo, autor i dokumentarnog filma „Srce Vukovara“.

Film „Glavu gore, ruke na leđa“ bit će prikazan u Kinu Marof u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u utorak, 8. siječnja, od 19 sati, a ulaz se neće naplaćivati.

Komentari

08.01.2019. 09:07h Zadnja izmjena: 08.01.2019. 09:13