kartingaši iz 6 zemalja

U Novom Marofu će se u nedjelju održati velika karting utrka 'Memorijal Roberto Rauš'

Objavljeno: 21.04.2017. 14:50

Zadnja izmjena: 21.04.2017. 14:51

Foto: PR

Karting utrka koja nosi ime nekadašnjeg uspješnog kartingaša i automobilista, Roberta Rauša, održat će se u nedjelju u Novom Marofu, a na stazi koju je sagradio njegov otac Boris u godinama sinovljevog sportskog uspjeha, na stazi Karting centra 'ST Rauš' u Novom Marofu.

 Za sudjelovanje u utrci 'Memorijal Roberto Rauš' kojom se ujedno i otvara hrvatska karting sezona do sada se prijavilo čak 94 vozača iz šest zemalja, a sama utrka će biti bodovana za FIA CEZ Prvenstva Srednjeeuropske zone, međunarodni slovenski SportStil Cup, te natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske s dvije bodovne utrke u devet različitih klasa.

U dvije klase, Baby kart i Rotax Micro Max će nastupiti pet mladih hrvatskih nada, a jedan od njih je i državni prvak Fran Kranjc.

Među 37 domaćih kartingaša iz 13 klubova domaći aduti se prvenstveno kriju u državnim prvacima, aktualnim ili bivšim poput Daria Ćućića, Dorijana Čargonje i Ive Matića, dok će višestrukom prvaku Damianu Sekuliću račune u klasi KZ2 pokušati pomrsiti  Marko Kranjčec. Prošlogodišnji viceprvak klase KZ2 Master Nikola Samaržija predvodi skupinu najstarijih i najiskusnijih domaćih snaga.

Nedjeljni program kreće već od 7 sati administrativnim i tehničkim prijemom, a samo pola sata kasnije kreću službeni treninzi. U 10,40 sati počinju treninzi s mjerenjem za startne pozicije, a prva od dvije skupine utrka starta u 13,15 sati neposredno nakon svečanog otvaranja. Program na novomarofskoj stazi potrajat će do 18,30 sati.

 

 

 

Komentari