U Novom Marofu dodijeljena priznanja u sklopu akcije "Zeleni cvijet"

Objavljeno: 11.12.2015. 08:54

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 08:45

Foto: Grad Novi Marof

Turistička zajednica Grada Novog Marofa i Grad Novi Marof u suradnji s Mjesnim odborom Novi Marof i ove su godine organizirali u sklopu akcije "Zeleni cvijet 2015." svečanu dodjelu priznanja i nagrada sudionicima u akciji “Najljepše uređen balkon, okućnica, dvorište i okoliš poslovnog prostora na području Novog Marofa“...

Svečanost dodjele priznanja održala se u četvrtak, 10. prosinca 2015. godine s početkom u 17.00 sati u maloj dvorani Kulturnog centra „Ivan Rabuzin". Predsjednik Mjesnog odbora Vladimir Ferenčina izvijestio je nazočne o aktivnostima koje je odbor provodio kroz godinu kao i o trošenju sredstava komunalne naknade na rasvjetu, održavanje javnih površina, zimsku službu, Bednjansku ulicu i dr.

Prezentiran je i plan i program rada za naredno razdoblje koji obuhvaća: uređenje Oštričke ulice, uređenje dječjeg igrališta na željezničkoj stanici, asfaltiranje odvojka Grebengradske ulice do obitelji Heged, uređenje i sanaciju Topličke ulice do pogona Elektre, izgradnju sekundarne kanalizacije u Ulici Tina Ujevića, uređenje šetnjice uz potok Korošćak, uređenje prilaza željezničkoj stanici, asfaltiranje odvojka Varaždinske ulice, presvlačenje finim slojem asfalta Ulice Vladimira Nazora i Ivana Kukuljevića i ostale projekte.

Gradonačelnik Siniša Jenkač se u svom izlaganju osvrnuo na stanje u gradskom proračunu, uštede koje su na snazi koje će rezultirati ulaganjima u infrastrukturne projekte na području Grada Novog Marofa, kao i neke kapitalne projekte poput dogradnje i rekonstrukcije Dječjeg vrtića Novi Marof, sanacije odlagališta Čret, projektiranje reciklažnog dvorišta, vodovod Ključ-Oštrice, projektiranje javne rasvjete za Zagorsku, Ulicu Kralja Tomislava i šetnjicu uz potok Korošćak.

Za kraj je podijelio s građanima promišljanja vezana za budućnost, a odnose se na projekte koji bi u značajnoj mjeri utjecali i oblikovali izgled Novog Marofa. Zahvalio je svima koji brinu o svojim okućnicama, održavaju površine u svom vlasništvu te ulažu trud i novac za ljepši i uređeniji izgled našeg Grada.

Na temelju Odluke Turističkog vijeća od 20. kolovoza 2015. godine, Turistička zajednica Grada Novog Marofa svima prijavljenima dodjeljuje nagrade i priznanja, kao zahvalu za trud i odaziv. Gradonačelnik je priznanja i nagrade u obliku narudžbenica za sadni materijal u visini od 200 kuna uručio svim ovogodišnjim sudionicima.

Kao i svake godine do sada, Mjesni odbor Novi Marof posebno je nagradio pobjednike ove akcije na svom području. U svakoj od kategorija - najljepše uređen balkon, okućnica, dvorište i okoliš poslovnog prostora na području Novog Marofa, po dvoje dobitnika dobilo je nagrade od 600 i 400 kuna za kupnju sadnog materijala koje im je uručio predsjednik Mjesnog odbora Novi Marof Vladimir Ferenčina.

 

Komentari