hodočašće štovatelja

Čiselsko prošćenje v Remetincu - ne propustite Remečki sejem, KUD-ove i tamburaše

Objavljeno: 07.10.2018. 09:36

Zadnja izmjena: 07.10.2018. 12:48

Čiselsko prošćenje v Remetincu tradicionalna je vjerska manifestacija koja se održava prvi vikend u listopadu. Osim hodočašća štovatelja Majke Božje Čiselske u Remetinec, manifestacija uključuje i kulturne te zabavne sadržaje.

Predsjednica KUD-a Remetinec Nadica Puškadija podsjetila je da je to društvo osnovano 2000. godine: „Danas imamo oko 50 aktivnih članova. Ćiselsko prošćenje je naša glavna manifestacija koja traje već 18. godinu“. Osim što su pripreme velike kaže kako imaju „veliku podršku Grada, Turističke zajednice i sponzora“.

Ove su godine na smotri folklora u subotu, uz domaćine, nastupili KUD Frankopan iz Bosiljeva, KUD Benedikt iz Svibovca Podravskog, Udruga Potkalnički plemenitaši s plesnom skupinom Sidonija, KUD Kloštar iz Kloštar Ivanića, KUD Lovro Ježek iz Marije Bistrice i KUD Marof iz Novog Marofa. Nakon smotre nastavljen je zabavni dio programa uz Prve srakarske tamburaše, a nakon njih tamburaški sastav Begini. Subotnja događanja u Remetincu nije propustio niti novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

Centralni dio manifestacije se nastavlja danas. Nakon jutarnje mise, pod šatorom je od 9 sati otvoren Remečki sejem s 30-ak izlagača s domaćim proizvodima. Održat će se i Dječja smotra, a kasnije će nastupati i KUD Martijanec, KUD Ježek iz Beretinca, KUD Toplice, KUD Mak iz Trnovca i DFD Sončece iz Varaždina. Za večernju zabavu pobrinut će se tamburaški sastav Terca.

Komentari