100 milijuna kn vrijedan projekt

U Novom Marofu održan sastanak o izgradnji istočne obilaznice

Objavljeno: 24.02.2017. 19:36

Zadnja izmjena: 24.02.2017. 19:41

Danas su se u Novom Marofu gradski čelnici sastali s predstavnicima Hrvatskih cesta i Projektnog biroa "Palmotićeva 45" kako bi dogovorili početak realizacije projekta Istočne obilaznice Novi Marof.

Prvenstveno se razgovaralo o uključivanju zainteresiranih strana vezano za projektiranje komunalne infrastrukture i drugih objekata u zoni budućeg zahvata. Predstavnici komunalnih poduzeća i drugih tijela iznijeli su svoje zahtjeve i stavove, koji su se najviše odnosili na osiguranje potrebnih koridora za buduću infrastrukturu te izmještanje i zaštitu instalacija koje se nalaze u koridoru Istočne obilaznice.

- Riječ je o izgradnji prometnice koja će u konačnici koštati više od 100 milijuna kuna i ovako veliki projekt realizirat će se zahvaljujući odličnoj suradnji s javnim poduzećima, ali i Vladom i resornim ministarstvima na nacionalnoj razini. – naglasio je poslije sastanka gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač. Dodao je da je izgradnja Istočne obilaznice nužnost za Novi Marof kako bi se teški promet konačno izmjestio iz samog centra Novog Marofa.

Komentari