uoči Europskog Grand Prixa

U Novom Marofu održan trening hrvatske streličarske reprezentacije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.03.2021. 08:48

Zadnja izmjena: 02.03.2021. 08:48

U Poreču će se sredinom ovog mjeseca održati Europsko Grand Prix natjecanje na kojem će snage odmjeriti 190 streličarki i streličara iz 23 države.

Među njima je i 15-ak hrvatskih reprezentativki i reprezentativaca koji su službeni trening odradili u subotu na streličarskom terenu sportskog parka u Novom Marofu. Hrvatski izbornik Dubravko Buden bio je zadovoljan i uvjetima treninga i postignutim rezultatima.

- Ovdje u Novom Marofu imali smo dobre uvjete i odradili kvalitetan trening. Inače, naši su najbolji streličari uvijek spremni za dobre rezultate i taj dio nije upitan, ali budući da je propalo godinu dana internacionalnih natjecanja koja nismo imali, teško je prognozirati situaciju, odnosno kakve će rezultate postići - kazao je Buden.

Trening ponajboljih hrvatskih streličara pratio je i novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač. - Nakon punih 40 godina uredili smo ovaj dio grada u sklopu kojeg je nekoliko sportskih terena, uključujući veliko nogometno igralište, zatim malonogometno asfaltirano te košarkaško igralište, kao i igralište za djecu i "street workout park". S uređenjem nastavljamo i to kroz projekt novih podloga na asfaltiranim igralištima i projekt Živjeti zdravo, kroz koji ćemo stazu za hodanje opremiti novim spravama - rekao je Jenkač.

Na popisu izbornika su i streličari iz Varaždinske županije: Lovro Černi (Grebengradski streličari - Novi Marof), Amanda Mlinarić i Alen Remar (Varaždinski streličarski klub) te Tihana Kovačić (Navaho – Jalžabet).

Komentari