NOVI MAROF

Jenkač najavio izgradnju velikog Poduzetničkog centra na dvije tisuće kvadrata

Objavljeno: 02.07.2021. 09:50

Zadnja izmjena: 02.07.2021. 09:50

Proračunski dokumenti, izvještaj o izvršenju prošlogodišnjeg te izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna bili su jučer na dnevnom redu prve radne sjednice novog saziva Gradskog vijeća Grada Novog Marofa.

Ovogodišnji proračun, kako navodi gradonačelnik Jenkač, rebalansom je povećan za 16 milijuna i 204 tisuće kuna te sada iznosi 107 milijuna i 336 tisuća kuna te je najavio relaizaciju investicija koje nisu bile izvršene u 2020. godini kao i nove investicije preko EU sredstava i nacionalnih sredstava. 

Proračun Grada Novog Marofa u 2020. godini ostvaren je sa 64 milijuna kuna. Gradonačelnik Siniša Jenkač izrazio je zadovoljstvo ostvarenim u prošloj godini. – Ukupni iznosi su fantastični i nadilaze našu realnu sliku. Radili smo i gradili za 64 milijuna kuna. To je povijesni iznos. Nikada nismo imali toliko izvršenje. Realizirali smo projekte koji su se pripremali pet godina. Preko 30 milijuna kuna velikih je investicija, kao što su sanacija odlagališta, izgradnja reciklažnog dvorišta, dogradnja i obnova vrtića – rekao je Jenkač.

Vijećnici su također dobili informaciju da Grad Novi Marof namjerava graditi Poduzetnički centar u Poduzetničkoj zoni malog i srednjeg poduzetništva kod Autobusnog kolodvora, a koji bi se trebao sufinancirati iz Europske unije. Riječ je o izgradnji objekta od 2000 m2 te je za to potrebna građevinska parcela koju će trebati otkupiti s obzirom da Grad trenutno nema niti jednu nekretninu koja bi odgovarala. Vijećnici su dali suglasnost za zaduženje Novokomu u iznosu od ukupno 2,2 milijuna kuna radi nabavke dva nova kamiona za prikupljanje otpada.

Komentari