borba protiv ovisnosti

U Novom Marofu predstavljena knjiga 'Droga, ovisnosti i nasilje' Dubravka Klarića

Objavljeno: 27.01.2017. 09:10

Zadnja izmjena: 27.01.2017. 10:33

U organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u srijedu je mr. krim. Dubravko Klarić predstavio svoju knjigu „Droga, ovisnost i nasilje“.

Dubravko Klarić savjetnik je u Uredu za suzbijanje zloporabe droge Vlade Republike Hrvatske te član Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Zagrebačke županije. Jedan je od najboljih poznavatelja situacije na području kriminologije i zlouporabe droga u Hrvatskoj. Diplomirani je kriminalist, koji se posebno bavi kriminalističkim, pravnim i psihosocijalnim aspektima zlouporabe droga i u vezi s time represivno-preventivnim djelovanjem. Do sada je objavio desetak samostalnih knjiga, a u ovoj knjizi progovara o problematici ovisnosti o drogama, alkoholu, duhanskim proizvodima, Internetu, kockanju.

– Ima puno ciljeva koje želim postići pisanjem ove knjige i publiciranjem svog rada u prevenciji. Cilj je upravo u prevenciji, u smanjenju dostupnosti i potražnje droga. Znanje je moćno oružje u borbi protiv droge. - rekao je Klarić te kao najvažniju u borbi protiv droge istaknuo komunikaciju.

Komentari