uređenje krovišta

U Novom Marofu se kreće s obnovom društvenih domova u Sudovcu i Gornjim Podrutama

Objavljeno: 26.04.2017. 17:52

Zadnja izmjena: 26.04.2017. 17:52

Foto: Novi Marof

Jedan od tri projekta za koje je Novi Marof nedavno dobio potporu s državne razine je i onaj za uređenje krovišta društvenih domova u Sudovcu i Gornjim Podrutama.

Gradonačelnik Siniša Jenkač je ovom prilikom izjavio kako je dobivanje sredstava za uređenje krovišta društvenog doma u Sudovcu  samo jedan od projekata koji je dobio 'zeleno svjetlo' s nacionalne razine, u ovome slučaju, Ministarstva regionalnog razvoja.

- Radi se o uređenju krovišta što je samo početak ulaganja i obnove tog objekta u koji se, nažalost, nije ulagalo dugi niz godina. Također, krećemo s uređenjem krovišta na društvenom domu u Gornjim Podrutama jer je i tom objektu nužna obnova. Radovi na krovištu doma u Sudovcu su započeli, a uskoro se kreće i s radovima u Gornjim Podrutama – izjavio je gradonačelnik.

Naime, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancirat će radove i usluge za projekt 'Sanacija krova na društvenom domu u Podrutama i drustvenom domu u Sudovcu' do najvišeg ukupnog iznosa od 150 tisuća kuna. Konačna vrijednost obnove oba doma je 265 tisuća kuna što znači da će se iznos od 115 tisuća kuna sufinancirati iz proračuna. Uređenje doma u Sudovcu iznosi 190 tisuća, a doma u Gornjim Podrutama 95 tisuća kuna.

Komentari