sufinacira MUP

U Novom Marofu započinju radovi na cestovnoj infrastrukturi vrijedni 300 tisuća kuna

Objavljeno: 19.04.2017. 19:39

Zadnja izmjena: 19.04.2017. 19:39

Foto: Novi Marof

S iznosom od 300 tisuća kuna Ministarstvo unutarnjih poslova će sufinancirati postavljanje svjetlosno – prometnih znakova za obilježavanje pješačkih prijelaza na Zagorskoj ulici u Novom Marofu, te izgradnju pješačko – biciklističke staze uz novu cestu prema novoj školi u mjestu Remetinec.

Ministarstvo unutarnjih poslova sudjelovat će u financiranju izvođenja radova radi sanacije opasnog mjesta, odnosno postavljanja svjetlosno - prometnih znakova za obilježavanje pješačkih prijelaza na Zagorskoj ulici u Novom Marofu. Procijenjena vrijednost radova iznosi nešto više od 130 tisuća kuna, od čega će MUP financirati radove od 90 tisuća kuna, dok će Grad financirati preostali dio.

Izvođenje radova radi sanacije opasnog mjesta – izgradnje pješačko-biciklističke staze uz novu cestu prema novoj školi u mjestu Remetinec je procijenjeno na nešto više od 280 tisuća kuna, od čega će MUP financirati govoto 200 tisuća kuna, a preostalo Grad Novi Marof.

Da projekti kreću s realizacijom potvrđuje i potpisivanje ugovora s izvođačem radova. Naime, gradonačelnik Siniša Jenkač i direktor PZC-a, Saša Varga, u srijedu su stavili svoje potpise na ugovore o izvođenju radova.

– Posebno me veseli nastavka izgradnje pješačko-biciklističke staze prema školi u Remetincu. Njena izgradnja značit će puno za sigurnost osnovnoškolaca i to je ono što je u ovom trenutku najvažnije – zaključio je gradonačelnik Siniša Jenkač. 

Komentari