veliki planovi

U Novom Marofu u planu izgradnja budućeg centra grada sa sportskim parkom - evo kako će izgledati

Objavljeno: 06.12.2019. 10:08

Zadnja izmjena: 06.12.2019. 10:08

Grad Novi Marof ima velike planove za uređenje budućeg centra grada s izgradnjom sportskog parka te se istovremeno pozorno prati i što će biti sa zemljištem nekadašnje tvornice Levi's koja je neposredno uz tu površinu, a trenutno nije u funkciji.

Naime, Grad Novi Marof u sljedećih deset godina namjerava uložiti oko 100 milijuna kuna u uređenje budućeg centra s izgradnjom sportskog parka s devet sportskih igrališta, pet dvorana, bazenom i restoranom. Gradonačelnik Siniša Jenkač ističe da se s vlasnikom susjednog zemljišta, Varteksom, odnosno novim većinskim vlasnikom i članovima Uprave, redovito razgovara.

– Drago mi je da su prihvatili prijedlog da se ide u prodaju njihovog zemljišta, ako se na njemu ne misli raditi. Dugo je neodržavano i to je činjenica broj 1. A broj 2 je da smo mi zainteresirani da se nešto pokrene, bilo industrija ili nama interesantnije jedan vid mješovite zone sa stanogradnjom. Bio bi to novi centar grada s novim perspektivama za sam grad – kaže gradonačelnik Jenkač.

U susjedstvu Varteksovog zemljišta Grad je vlasnik više od 50 tisuća kvadrata zemljišta, budućeg sportskog parka za koji je izrađeno idejno rješenje. – To je važno za nas, jer u budućnosti ne bi bio samo sportski park sa svim sadržajima, nego bi se postojeće igralište preselilo, a na tom prostoru bi bio budući centar grada – samo središte, uz Kulturni centar i sportski park. Ulažemo u taj prostor i zanima nas što će biti na prostoru do našeg zemljišta – dodaje Jenkač i napominje da je u tijeku i otkup zemljišta za prilaznu cestu te se taj prostor otvara prema državnim cestama D3 i D24.

– Grad mijenja urbanistički plan uređenja tako da se povećava izgradivost zemljišta. Želimo povećanjem izgradivosti zgrada privući investitore u stanogradnju. Potreba ima puno, centar ima škole, dom zdravlja, bolnicu, vrtić. Novi Marof je centar bivše općine i svi dolaze u naš grad. Za nas je važno da omogućimo da budući stanovnici imaju prostor za stanovanje – zaključuje Jenkač.

Komentari