Sprječavanje poplava

U Novom Marofu uređuje se vodotok Bednje, Jenkač: „Očekujemo da više neće biti poplava i izlijevanja“

Objavljeno: 10.05.2016. 14:40

Zadnja izmjena: 10.05.2016. 15:38

U Novom Marofu nastavljaju se radovi na uređenju vodotoka rijeke Bednje. Nakon uređenja dijela vodotoka rijeke Bednje, koja prolazi u blizini autoceste, nastavljeno je s uređenjem vodotoka prema Presečnom, koji prolazi uz pogone dviju tvrtki. Radovi koštaju oko 400 tisuća kuna.

Uređuju se korito i kanal, a uredit će se i put uzduž Bednje. To će Hrvatskim vodama kasnije omogućiti lakše održavanje, ali će i vlasnicima okolnih poljoprivrednih parcela i šuma olakšati pristup i obavljanje poljoprivrednih radova. Radove financiraju Hrvatske vode. Radove je nedavno obišao i gradonačelnik Siniša Jenkač.

„Svi ovi radovi na uređenju vodotoka rijeke Bednje, ali i na još dva potoka koji se planiraju do kraja godine, izuzetno su važni za ljude čije se kuće nalaze uz samu rijeku, na područjima gdje se Bednja znala izlijevati, kao i za poslovnu zonu uz Bednju. Kad se dovrše radovi na uređenju i sanaciji, očekujemo da na tim mjestima više nećemo imati problema s izlijevanjem rijeke i poplavama“, izjavio je gradonačelnik Jenkač prilikom obilaska radova.

Komentari