Potpisan sporazum

U Novom Marofu uskoro rekonstrukcija i sanacija cesta u vrijednosti od gotovo pola milijuna eura

Objavljeno: 18.01.2024. 15:17

Zadnja izmjena: 18.01.2024. 15:17

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić potpisali su Načelni sporazum o sufinanciranju radova na rekonstrukciji i sanaciji cesta na području grada Novog Marofa.

Potpisanim sporazumom Hrvatske ceste se obvezuju sufinancirati radove na rekonstrukciji ceste u Oštričkoj ulici, spoju državne ceste i istočne obilaznice, u duljini od 300 metara te na sanaciji dionica državnih cesta DC3 i DC24, s uređenjem odvodnje i izgradnjom nogostupa ukupne duljine 200 metara. Ukupna vrijednost radova je oko 430 tisuća eura, za uslugu nadzora će se izdvojiti 13 tisuća eura, sve bez PDV-a, a Hrvatske ceste financirat će 75 posto ukupnih troškova, dok će Grad Novi Marof u svojem Proračunu osigurati preostali dio iznosa.

- Zbog radova na istočnoj gradskoj obilaznici, brojni kamioni i bageri koristili su upravo Oštričku ulicu za pristup samom gradilištu. Zbog toga su nastala znatna oštećenja na samoj prometnici i sada je vrijeme da se ona saniraju. Hrvatske ceste spremno su uskočile i pokrit će veći dio troškova, dok ćemo jedan manji dio financirati iz gradske blagajne - istaknuo je UJenkač dodavši da je Novi Marof izgradnjom istočne obilaznice dobio novu prometnu žilu kucavicu koja je gusti promet izmjestila iz gradskog središta te time znatno povećala sigurnost svih sudionika u prometu.

Komentari