Marofska Srednja škola domaćin

U Novom Marofu započela Ekonomijada - trodnevno natjecanje iz ekonomske grupe predmeta

Objavljeno: 11.04.2016. 19:53

Zadnja izmjena: 11.04.2016. 19:57

Foto: Grad Novi Marof

Priredbom dobrodošlice i predstavljanjem škola u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu započela je „Ekonomijada“, trodnevno natjecanje iz ekonomske grupe predmeta kojemu je ove godine domaćin Srednja škola Novi Marof.

Znanje iz ekonomije između sebe provjerit će ukupno 11 sudionika iz zemalja regije. Da podsjetimo, prošle je godine natjecanje bilo u Ljubljani nakon čega je za ovogodišnjeg domaćina izabrana Srednja škola Novi Marof.

Na uvodnom susretu učenici svake škole predstavili su grad te školu iz koje dolaze. Okupljene natjecatelje, njihove mentore i predstavnike škola pozdravio je i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač. U kratkom pozdravnom govoru rekao je nekoliko riječi o povijesti Novog Marofa, ali i današnjem funkcioniranju grada. Na kraju je mladim ekonomistima zaželio što bolji uspjeh na natjecanju i da pokazanim znanjem budu zadovoljni njihovi mentori.

Samo natjecanje održat će se u srijedu u jutarnjim satima, dok je proglašenje najboljih predviđeno za 11 sati. Sutrašnji dan rezerviran je za upoznavanje Varaždina, Lepoglave i Trakošćana te primanje u Varaždinskoj županiji i posjet Fakultetu organizacije i informatike.

Inače Srednja škola Novi Marof vrlo je aktivna po pitanju organizacije sličnih događanja, ali i sudjelovanju u projektima. Tako je kroz „Poduzetništvo moj izbor" osnovana učenička zadruga s 4 izvannastavne aktivnosti s prvim školskim novinama, sajmom poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja. Gimnazijski program „Čista petica“ dat će tri nova kurikuluma za fakultativne predmete, a „Inovativno obrazovanje za inovativno poslovanje“ sa Srednjom školom Ivanec program za specijalista poslovne podrške, doznajemo u Srednjoj školi Novi Marof.

Komentari