sastali se jenkač i direktor elektre

U Novom Marofu traje izgradnja dvaju novih trafostanica

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.12.2018. 11:35

Zadnja izmjena: 04.12.2018. 11:35

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač i direktor Elektre Varaždin Miljenko Rožmarić održali su u ponedjeljak sastanak s temom ulaganja u elektroopskrbu na području Grada Novog Marofa nakon čega su obišli i dvije investicije koje su pred završetkom.

Aktualna je izgradnja dviju trafostanica, u Novom Marofu kod Centra za socijalnu skrb te u Ključu.Prema riječma gradonačelnika Jenkača, to su kapitalne investicije kad je riječ o elektroopskrbi.

- Polako otkupljujemo zemljište za nastavak gradnje ceste, tako da se otvara Zona i treba pripremiti infrastrukturu koja omogućuje širenje stambene zone, a to su upravo trafostanice, odnosno elektroopskrba, ali i vodoopskrba i opskrba plinom“, rekao je Jenkač te dodao da mu je drago da što se osim trafostanice kod novog objekta Centra za socijalnu skrb radi i trafostanica u Ključu. 

Trafostanica Pezdevčica kod Centra za socijalnu skrb vrijedna je oko pola milijuna kuna, sa sufinanciranjem Grada Novog Marofa u jednoj trećini te HEP-a dvije trećine. Investicija u Ključu također je vrijedna oko pola milijuna kuna, a radove u potpunosti financira HEP.

 

Komentari