U novomarofskom kulturnom centru otvoren županijski Lidrano

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 20.02.2013. 15:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

U kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu otvoren je Lidrano 2013. - županijska smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva.

Ove se godine na Lidrano, sveukupno na razini osnovnih i srednjih škola, prijavilo gotovo 300 učenika iz škola s područja Varaždinske županije, odnosno oko pedesetak učenika iz srednjih škola te više od dvjesto učenika iz osnovnih škola. Najveći broj učenika osnovnih škola, čak njih 144, sudjeluje u dramsko - scenskom stvaralaštvu.

-Varaždinska županija na svom području ima zaista kvalitetne odgojno-obrazovne ustanove koje rade na ostvarivanju vrijednih zadaća i ciljeva. No, najviše zasluga u ostvarivanju tih ciljeva i rezultata imaju učenici i njihovi mentori, odnosno učitelji i profesori osnovnih i srednjih škola. I zato ova smotra osim njegovanja hrvatskog jezika te promicanja literarnoga, dramsko-scenskoga i novinarskog izraza potiče i slobodu stvaralaštva učenika - rekao je zamjenik župana Milan Pavleković, koji je otvorio smotru, te dodao kako je to ujedno i lijepa prilika za međusobno druženje učenika.

Otvorenju je nazočio i veliki broj ravnatelja osnovnih škola te nastavnika hrvatskog jezika i književnosti. 

Komentari