javna tribina

U novootvorenom reciklažnom dvorištu u Varaždinskim Toplicama prikupljeno već 7,7 tona otpada

Objavljeno: 30.01.2020. 10:02

Zadnja izmjena: 30.01.2020. 10:02

U prostoru Kino dvorane „Ljubelj“ u Varaždinskim Toplicama u srijedu je održana javna tribina s temom novotvorenog Reciklažnog dvorišta u Varaždinskim Toplicama te održivog gospodarenja otpadom uz demonstraciju praktičnih savjeta o smanjenju nastanka otpada i kompostiranju.

Gradonačelnica Dragica Ratković istaknula je da je izgradnja reciklažnog dvorišta velik i vrijedan projekt za Varaždinske Toplice. – Ako želimo biti zeleni grad, ako želimo biti grad bez smeća, ako se želimo baviti turizmom, onda je to prvi korak. Nadam se da će za Dan planeta Zemlje biti sve manje potrebe da skupljamo otpad odbačen u prirodu, kraj potoka i u šumama. Za odlaganje otpad sada imamo reciklažno dvorište i treba ga koristiti što više za ljepše Toplice – poručila je gradonačelnica Ratković.

Na adresi Duga ulica 66b građani mogu odložiti 48 vrsta otpada, poput kartona, plastike, stakla, glomaznog i elektroničkog otpada, guma, boje i ljepila, starih lijekova, tekstila. Dvorište je otvoreno utorkom i četvrtkom od 9 do 16.30 sati te subotom od 8 do 15.30 sati

Od 2. siječnja, službenog početka rada Reciklažnog dvorišta Varaždinske Toplice, prikupljeno je 7688 kilograma otpada.

Komentari