S ciljem što ranijeg otkrivanja onkoloških, kardiovaskularnih i drugih nezaraznih bolesti, u Općoj bolnici Varaždin početkom veljače započeo je četvrti ciklus preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja.

Koliko je Program prepoznat od strane braniteljske populacije govore i prošlogodišnje brojke kada se od 600 pozvanih branitelja preventivnim sistematskim pregledima odazvalo njih 578, od čega i 21 žena. Opća bolnica Varaždin i ove godine osigurala je raspoložive termine i uslugu obavljanja pregleda. Dnevno se tako na preglede poziva šestero branitelja. Iz Opće bolnice Varaždin pozivaju sve hrvatske branitelje da se odazovu na pregled prema rasporedu koji će primiti.

- Obzirom na visoki odaziv na same preglede moram pohvaliti branitelje što su prepoznali važnost očuvanja svog zdravlja, ali i što su prepoznali našu ustanovu u kojoj će kvalitetno i stručno biti zbrinuti. Shvaćajući koliko je braniteljska populacija ranjiva skupina drago mi je što smo se kao bolnica druge kategorije od regionalnog značaja 2017. godine uključili u taj Program čiji su nositelji Ministarstvo hrvatskih branitelja i Ministarstvo zdravstva. Stoga, i ove godine apeliram na sve hrvatske branitelje koji dobiju poziv za preventivne sistematske preglede neka se na njih i odazovu. Otkrivanjem bolesti u  ranijoj fazi značajno se pospješuje mogućnost izlječenja– naglasio je ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić.

Svi zainteresirani branitelji za pregled mogu se osobno javiti voditeljici pododsjeka u varaždinskoj Područnoj jedinici Ministarstva hrvatskih branitelja Snježani Hunjet radnim danom u vremenu od 9,00 do 16,00 sati na adresi Pavlinska 8 (ulaz iz Preradovićeve), ili putem telefona 042/321-131 te na e-mail adrese: [email protected] i [email protected]

Komentari

13.02.2020. 11:28h Zadnja izmjena: 13.02.2020. 11:28