U obilježavanje Europskog dana jezika uključeno deset škola

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 07.09.2012. 11:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

U Varaždinu se po treći put obilježava Europski dan jezika na Franjevačkom trgu, ispred zgrade Županije 22. rujna u vremenu od 9 do 13 sati.

U projekt obilježavanja uključene su osnovne škole s područja grada Varaždina, to su VI., VII., IV. i II. Osnovna škola, te osnovne škole s područja Varaždinske županije, to su Osnovna škola Cestica, Petrijanec, „Vladimir Nazor“ Sv. Ilija, Varaždinske Toplice i Vidovec i Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića iz Sv. Juraja na Bregu iz Međimurske Županije.

Projekt je pokrenut na inicijativu učiteljice njemačkog jezika Lee Lesar-Dolenc ( OŠ Vidovec), a uz potporu Udruge „Europski kulturni krug- EKULT“, Udruge za popularizaciju njemačkog jezika na području Republike Hrvatske, Zaklade podunavskih Švaba iz Stuttgarta te Središnji ured za školstvo u inozemstvu pri ambasadi Republike Njemačke kojeg zastupa Torsten Reiter.

Program vezan uz obilježavanje ovog dana odvija se pod motom „Deutsch ist nah!“, a osmišljen je kroz prezentaciju suvenira koje su izradili učenici spomenutih škola sa simbolima Republike Njemačke, nagradnog kviza i kratkog zabavnog programa. 

Komentari