promocija obrtničkih zanimanja

U obrtničkoj komori dogovarali konkretne načine promocije obrtničkih zanimanja već u osnovnoj školi

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.03.2018. 08:43

Zadnja izmjena: 07.03.2018. 11:13

Obrtnička komora Varaždinske županije, Osnovna škola Gustav Krklec Maruševec i Varaždinska županija uskoro bi mogle zajedničkim snagama promovirati obrtnička zanimanja osmoškolcima.

O potencijalnoj suradnji u Obrtničkoj su komori razgovarali predsjednik Komore, Mario Milak, županijski pročelnik za školstvo Miroslav Huđek i ravnatelj Osnovne škole u Maruševcu, Tomislav Vincek.

Na ovom, inicijalnom sastanku je konstatiran manjak dovoljno ranih poticaja koji bi usmjerili učenike u obrtnička zanimanja, potrebna na tržištu rada.Tomislav Vincek je rekao kako postoje učenici zainteresirani za stvaranje uporabnih vrijednosti pa je šteta ne razvijati njihov interes i usmjeravati ih tako što će imati mogućnost da rano savladaju različite vještine i steknu radne navike.

S njim se složio Miroslav Huđek  koji i sam podržava inicijativu ranijeg uključivanja učenika u programe koji će potaknuti interes učenika za praktičan rad. 

- Potrebno je osigurati dobro opremljeni prostor, opremu i edukaciju primjerene uzrastu, sigurnosti učenika ali i način rada prihvatljiv novim generacijama – naglasio je pročelnik.

Predsjednik Obrtničke komore, Mario Milak, je izrazio zadovoljstvo dogovorenom inicijativom maruševečke škole s Varaždinskom županijom, u koju bi se mogli uključiti i obrtnici. Štoviše: – Obrtnici će rado podijeliti svoja iskustva i pomoći u praktičnom dijelu educiranja učenika, a bude li potrebe i učitelja – zagovara inicijativu Mario Milak.

Najavljena bi suradnja trebala rezultirati stvaranjem oglednog primjera učionice, za što su zainteresirane sve tri strane. Vjeruju kako će time biti zadovoljni i oni učenici koji pokazuju interes za obrtništvo.

Komentari