općina bednja

U Općini Bednja nastavlja se projekt 'Zaželi' u partnerstvu s Općinom Vinica

Objavljeno: 16.12.2022. 18:49

Zadnja izmjena: 16.12.2022. 18:50

Na području Općine Bednja i Općine Vinica nastavlja se s provođenjem treće faze projekta "Zaželi" kojim se pruža skrb onima kojima je to potrebno, a teže zapošljivim ženama nudi se prilika za zapošljavanje.

Projekt "ZAŽELI biti zaposlena žena" financiran je iz Europskog socijalnog fonda ukupne vrijednosti 740 tisuća kuna, a provodi se od 14. rujna 2022. do 14. svibnja 2023. godine. Cilj projekta je ublažiti posljedice nezaposlenosti i umanjiti rizik od siromaštva teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja na području općina Bednja i Vinica zapošljavanjem u lokalnoj zajednici uz istovremeno poticanje socijalne uključenosti i povećanje kvalitete života starijih i /ili nemoćnih osoba.

- Ciljana skupina su nam 15 nezaposlenih žena, 12 njih s područja općine Bednja i tri s područja općine Vinica koje ukupno brinu o 90 krajnjih korisnika, od toga 72 sa područja općine Bednja te 18 s područja Vinice. Projekt traje osam mjeseci i predviđeno je da će se brinuti o 90 korisnika. U dosadašnjem razdoblju kroz tri projekta ukupno je uloženo više od 6,8 milijuna kuna - rekao je načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

Načelnik Branimir Štimec dodao je kako su u sklopu projekta "Zaželi" u Općini Vinica zaposlene tri žene.

- Najvažnije je da naši korisnici budu stvarno zadovoljni i da pokažemo da su nam važni te da kompletan projekt ide dalje. Suradnja Vinice i Bednje je jako dobra, a u tom smjeru nastavljamo i dalje - rekao je Štimec.

Komentari