prema planu i programu

U općini Cestica nastavljeno asfaltiranje nerazvrstanih cesta

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.08.2022. 15:26

Zadnja izmjena: 22.08.2022. 13:51

U skladu s Općinskom planom i programom Općine Cestica vezanim za uređenje i opremanje komunalne infrastrukture, ove godine asfaltirane su nerazvrstane ceste u naseljima Selci Križovljanski, Natkrižovljan i Gornje Vrtano.

U proteklom razdoblju asfaltirane su dionice Gornje Vratno – Boršanec, Natkrižovljan – Težak, Selci – Kojc, Selci – Valentić i Selci – granična cesta Pungračić. Vrijednost investicije iznosi 850 tisuća kuna. 250 tisuća kuna osigurano je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja, a razlika je osigurana iz Proračuna Općine Cestica.

Asfaltiranjem spomenutih dionica Općina Cestica nastavila je s realizacijom četverogodišnjeg programa uređenja i asfaltiranja cesta na području općine Cestica, a do kraja četverogodišnjeg razdoblja planiramo završiti asfaltiranje nerazvrstanih cesta na svim dijelovima gdje imamo domaćinstva.

- Ukupna dužina novoasfaltiranih cesta iznosi preko 1900 metara. Trasa Boršanec je dužine 527 m, dužine dionice u Natkrižovljan – Težak je 253 metra, a dionice u Selcima Križovljanskima su slijedećih dužina, Kojc 765 metara, Valentić 104 metra i prema graničnoj cesti 253 metra - pojasnio je načelnik Mirko Korotaj. 

Komentari