osnovni uvjeti za život

U općini Cestica potrebno je još 7 kilometara vodovodne mreže

Početkom godine, na lokaciji Falinić Breg I – odvojak Slunjski proširena je vodovodna mreža vrijednosti 30 tisuća kuna.
Objavljeno: 28.01.2019. 18:20

Zadnja izmjena: 28.01.2019. 18:30

Početkom godine, na lokaciji Falinić Breg I – odvojak Slunjski proširena je vodovodna mreža vrijednosti 30 tisuća kuna.

Jedan od osnovnih uvjeta za život na nekom području je kvalitetni pristup do mjesta stanovanja i mogućnost priključka na vodovodnu mrežu i električnu struju, a posljednjih godina i pokrivenost signalom mobilnih operatera i pristup internetu. Za život neke sredine, pogotovo mladih obitelji, značajna je i blizina vrtića i škole, zdravstvene ambulante, trgovine i ostalih sadržaja bitnih za obrazovanje djece i zdravlje stanovnika.

U proteklom razdoblju na području općine Cestica izgrađene su i asfaltirane prometnice do većine obiteljskih kuća i domova, u svih 20 općinskih naselja, a da bi se svim domaćinstvima na području općine Cestica omogućio priključak na vodovodnu mrežu potrebno je još položiti 7 kilometara vodovodnih cijevi saznali smo od načelnika Mirka Korotaja. Kod proširenja vodovodne mreže prioritet su mlade obitelji i dionice gdje žive stanovnici pa je tako u proteklom razdoblju došlo do proširenja vodovodne mreže na lokaciji Falinić Breg I – odvojak Slunjski.

Radove na proširenju vodovodne mreže na tom području izvela je tvrtka "Varkom" Varaždin, a troškove ugradnje potrebnih cijevi u iznosu od 30 tisuća kuna, zajedno su, svaki sa 50 posto, financirali općina Cestica i varaždinska komunalna firma. O proširenju vodovodne mreže na spomenutoj dionici načelnik Mirko Korotaj je rekao: - Obzirom da je na toj dionici mlada obitelj, Općina se na taj način trudi mladim obiteljima osigurati osnovne uvjete za život, a to je kvalitetni pristup, asfaltirana cesta i vodovod.

Komentari