uz potporu žuc-a i županije

U Općini Cestica u tijeku je saniranje klizišta vrijednog 650 tisuća kuna

Objavljeno: 29.05.2017. 15:55

Zadnja izmjena: 29.05.2017. 15:58

Foto: Viktor Hranić

Danas su u Općini Cestica radove na sanaciji klizišta obišli župan Predrag Štromar zajedno s načelnikom Općine Mirkom Korotajem. Bilo je riječi i o izgradnji vodovodne mreže te što sve to znači za mještane ove općine.

U Općini Cestica malo je lokalnog stanovništva, ali lokalne vlasti poduzimaju sve kako bi se stanovnici ovog kraja vratili i nadaju se da će ova ulaganja pomoći pri tome. 

- Na području Općine Cestica ima 13 klizišta koje je potrebno sanirati, a u posljednjih 3 godine sanirali smo njih 6. Vrijednost ovih investicija iznosi 2,5 milijuna kuna od kojih je ŽUC osigurao 2 milijuna, inače ne bismo uspjeli sanirati ih. Sanacijom će se i dalje nastaviti promet, a prekid bi značio dulje putovanje mještana. Kraj radova očekuje se za 45 dana. - rekao je načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj.

Za ovaj dio napravljena je i vodovodna mreža, a prije 4 godine bilo je jako malo domaćinstva te je, prema riječima Štromara, izgrađeno i konstruirano 180 km vodovoda, a uloženo je 130 milijuna kuna u vodoopskrbu.  Nadodaje, kako je u Općini Cestica bez vode još 15 domaćinstava i da će je u vrlo kratkom roku osigurati svim mještanima.

- U suradnji s ŽUC-om proširiti ćemo ovu cestu, sanirati je, a i napraviti potporni zid. Drago mi je da s vlasnicima zemljišta nema nikakvih problema. Ovaj projekt u vrijednosti je 650 tisuća kuna i snositi će ga u potpunosti ŽUC kojem je Županija odobrila kreditiranje.- kaže Predrag Štromar.

 

 

Komentari