sjednica općinskog vijeća..

U Općini Mali Bukovec investicije i projekti vrijedni gotovo 10 milijuna kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.07.2018. 10:07

Zadnja izmjena: 28.07.2018. 10:11

Kako piše u priopćenju iz Općine Mali Bukovec, vijećnici Općinskog vijeća su na sjednici jednoglasno prihvatili izvješće o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine.

U tom su razdoblju ostvareni prihodi u iznosu od 2,5 milijuna kuna, dok su rashodi bili na razini 1,6 milijuna kuna. I na prihodovnoj i na rashodovnoj strani došlo je do povećanja ostvarenja proračuna u odnosu na isto razdoblje lani, a veći dio proračuna realizirat će se u drugoj polovici godine. Inače, većina sredstava u proračun stigla je preko poreza, a iznos je nešto veći od dva milijuna kuna. 

Treba istaknuti kako se u drugoj polovici godine planiraju ostvariti veći projekti koji su prijavljeni na natječaje EU fondova i RH-a. Unatoč tome investicija je bilo i u prvih šest mjeseci.

-Realizirali smo kupnju stambenog objekta za socijalne skupine građana u Župancu u iznosu od 110.000 kn, izradu projektne dokumentacije za Društveni dom Mali Bukovec u iznosu od 138.750 kn te dodatna ulaganja na građevinskim objektima u vlasništvu Općine u iznosu od 290.488 kn, a koja obuhvaćaju radove na krovištu Društvenog doma u Lunjkovcu, radove na sanaciji Sportskog objekta u Malom Bukovcu, radove na nadstrešnici mrtvačnice u Svetom Petru te radove na stambenom objektu u Župancu - kazao je HSS.ov načelnik Darko Marković.

Marković je u izvješću posebno istaknuo da je Općina Mali Bukovec, nakon opsežne pripreme, prijavila projekte na fondove EU i nacionalne natječaje pojedinih Ministarstava.

-Rezultat toga svega su odobrena sredstva u iznosu od 9,6 milijuna kuna iz raznih natječaja.  Od toga više od 4 milijuna kuna namijenjeni je za rekonstrukciju nerazvrstane ceste NC047 . Iznos od 1,75 milijuna kuna, Ministarstva unutarnjih poslova, ide za  rekonstrukciju i uređenje centra naselja Mali Bukovec. Za rekonstrukciju  društvenog doma u Svetom Petru dobiveno je 3,3 milijuna kuna te 200 tisuću kuna za obnovu zdravstvene stanice u Malom Bukovcu. Za izradu dokumentacije za izgradnju društvenog doma u Malom Bukovcu dobiveno je 180 tisuća, a za dodatno ulaganje u dječji vrtić nešto više od 150 tisuća kuna.  Tim sredstvima trebat će pridodati dio i od ŽUC-a a sam iznos znat će se nakon provedenog postupka  javne nabave. - zaključio je u izvješću Marković.

Komentari