općina martijanec

U općini Martijanec krenuli su radovi na mjesnom groblju u Slanju

Objavljeno: 31.01.2024. 13:19

Zadnja izmjena: 31.01.2024. 13:19

U općini Martijanec u tijeku su radovi na prostoru mjesnog groblja u Slanju. Naime, ovih dana na groblju su postavljeni novi opločnici i rubnici, a također postavljena je i nova rasvjeta i rasvjetna svjetla.

Iz općine dodaju i da su u sklopu sanacije prostora oko grobne kuće, promijenjene vodovodne cijevi i postavljen je novi šaht. Kako je istaknuo općinski načelnik Branimir Nađ, dio je to ulaganja u mjesno groblje koja su planirana u općinskom Proračunu za ovu godinu.

- Protekle godine dobili smo sredstva od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine za proširenje mjesnog groblja u Martijancu. Uz uređenje staza, ove je godine još u planu i opremanje grobne kuće s rashladnim uređajima kako bi se podigla razina funkcionalnosti mrtvačnice, kao i osiguranje dostojnog ispraćaja pokojnika - rekao je načelnik Nađ.

Dodao je kako Općina ulaže napore kako bi se svim mještanima osigurala dostojanstvena i uredna groblja.

- Groblja moraju biti uredna i dostojanstvena, kako im i priliči. To su mjesta na kojima se naši mještani prisjećaju svojih pokojnika, svojih najmilijih i stoga je naša dužnost takva mjesta učiniti mjestom dostojnog posljednjeg počivališta – poručio je.

Komentari