infrastrukturne investicije

U Općini Maruševec u tijeku sanacija klizišta te postavljanje novih LED rasvjetnih tijela

Objavljeno: 21.09.2019. 11:39

Zadnja izmjena: 21.09.2019. 12:03

Uz postojeće zahtjevne radove na projektu Aglomeracije Varaždin koji obuhvaćaju i Općinu Maruševec te prošlotjedno asfaltiranje županijske prometnice u Novakima, u naselju Čalinec ovog su tjedna krenuli radovi na sanaciji klizišta, a počelo je i postavljanje novih LED rasvjetnih tijela na većem području Općine.

Zbog radova na sanaciji klizišta uspostavljena je privremena regulacija prometa na cesti Čalinec-Koretinec (pokraj zgrade Doma kulture u Čalincu), koja je stupila na snagu od ponedjeljka, 16. rujna. Navedeni dio prometnice NC 1-014 zatvoren je za sav promet, dok je pristup naselju Koretinec omogućen prometnicom od igrališta Gmajna.

 -Promet kraj Doma kulture u Čalincu reguliran je zbog početka radova na sanaciji klizišta i odrona na nerazvrstanoj cesti u Čalincu koji su se pojavili nakon obilnih oborina unazad godinu dana. Radovi se odvijaju u sklopu projekta kojeg je Općina Maruševec prijavila za sufinanciranje na poziv Hrvatskih voda - ističe načelnik Općine Maruševec Damir Šprem te dodaje kako vrijednost radova iznosi preko 600 tisuća kuna.

Budući da se radi o lokaciji koja je u neposrednoj blizini Osnovne škole Gustav Krklec koju pohađa gotovo petsto učenika, Dom kulture u kojem vježbaju i pripremaju se za nastup članice i članovi Kulturno-umjetničkog društva Klaruš, kao i nekretnine u vlasništvu građana, sanacija ovog sigurnosnog problema bila je prijeko potrebna.

-Sanacijom klizišta direktno spašavamo živote i imovinu naših stanovnika, što nam je najvrijednije. Polovicu iznosa za sanaciju sufinanciraju Hrvatske vode, dok smo drugu polovicu iznosa osigurali u proračunu Općine Maruševec - pojašnjava zamjenik načelnika Mario Klapša.

Poduzeće Kabel-mont d.o.o. iz Domašinca ovog je tjedna počelo postavljati LED rasvjetna tijela na širem području Općine Maruševec. Ovog su tjedna LEDice postavljene u naselju Donje Ladanje, a trenutno se ekipe nalaze u naselju Novaki nakon kojeg se prebacuju na ostalih pet naselja. 

Komentari