Općina Petrijanec pripremila je sajam tradicije na kojem su članice udruge iz Petrijanca izlagale svoje rukotvorine, kao i članice gostujućih udruga.

Izložbom radova nastoje se očuvati predmeti i motivi tradicijske baštine užeg zavičaja nastalih tradicijskim vještinama poput vezenja, heklanja, pletenja cekara od kukuruzne komušine, izrade domaćih sapuna i izrade platna na tkalačkom stanu.

Izložba se odvijala ispred prostora zgrade stare vijećnice. Sajmovi ručnih radova idealno su mjesto za prezentacije izrade rukotvorina, kupnju prigodnih blagdanskih poklona, upoznavanje novih ljudi i razmjene mišljenja, ali i prilika za najmlađe uzraste da se upoznaju s različitim tehnikama ručnih radova i izloženih unikatnih predmeta.

Svim udrugama podijeljene su zahvalnice za sudjelovanje te se ovom prigodom još jednom zahvaljujemo svima na sudjelovanju. U obilasku Sajma tradicija bili su prisutni osim domaćina, načelnika Općine Petrijanec Posavec Željka, zamjenik gradonačelnika Lepoglave Hrvoje Kovač, zamjenik načelnika Općine Cestica Žarko Rodeš, saborski zastupnik Mario Habek.

Komentari

30.06.2019. 09:31h Zadnja izmjena: 30.06.2019. 09:32