projekt ''zaželi''

U Općini Petrijanec zapošljava se 10 žena koje će pomagati socijalno ugroženim i starijim osobama

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.07.2018. 13:26

Zadnja izmjena: 30.07.2018. 13:48

Općina Petrijanec iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava dobila je 2.179.448,00 za projekt ''Zaželi - pomoć u zajednici za starije osobe''. Projekt koji traje 30 mjeseci će biti proveden u zajedništvu s partnerima: Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Regionalni ured Varaždin te Centrom za socijalnu skrb Varaždin.

Ugovor o dodjeli sredstava potpisan je u Ravnoj Gori, a projektom će se provesti aktivnosti obrazovanja, osposobljavanja i zapošljavanja 10 žena s područja Općine Petrijanec koje su starije od 50 godina, s nižim stupnjem obrazovanja i otežanim uvjetima zapošljavanja koje će voditi brigu o osobama starije životne dobi u Općini i to u vremenskom periodu od dvije godine. 

Kako nam je rekao načelnik Željko Posavec, bitno je naglasiti da u ovome projektu nema udjela općine tj.sva sredstva za zapošljavanje, kao i pomagala za gerontodomaćice (bicikli i ostala roba) sufinancirana su iz ovog projekta. 

- Trudili smo se da što bolje napišemo ovaj projekt i jako smo zadovoljni što smo dobili sredstva od Ministarstva i ovo je dobra prilika da se žene zaposle, a ujedno da pomognu i našim starijim sumještanima - rekao je načelnik Posavec. 

Komentari