Bolji uvjeti

U Općini Petrijanec završava se obnova vatrogasnog doma u Družbincu vrijedna 1,7 milijuna kuna

U općini Petrijanec pred završetkom je projekt - rekonstrukcija Društveno-vatrogasnog doma u Družbincu vrijedna 1,7 milijuna kuna.
Objavljeno: 23.05.2019. 13:45

Zadnja izmjena: 23.05.2019. 13:50

Foto: Arhiva

U općini Petrijanec pred završetkom je projekt - rekonstrukcija Društveno-vatrogasnog doma u Družbincu vrijedna 1,7 milijuna kuna.

Nakon uspješne prijave i evaluacije projekta odobreno je sufinanciranje u iznosu od 405 tisuća kuna od ukupne investicije 1,7 milijuna kuna, a riječ je o građevinsko obrtničkim radovima, odnosno unutarnjem uređenju Doma kao i ostalim radovima u zgradi i oko nje. Između ostalog, dogradilo se istočno pročelje, krovište iznad rekonstruiranog dijela zgrade, izveo se energetski učinkovit fasadni sustav te su izrađene nove vodovodne, strojarske (novo grijanje) i elektroinstalacije.

Osim spomenutog, uredit će se i okoliš zgrade, odnosno postavljeni su rubnici za budući parking koji će izvesti naknadno prilikom izvođenja i asfaltiranja ulica Alojzije Stepinca. Uz buduće asfaltirane površine, dio parkirališta bit će ošljunčan dok će se ostale površine ozeleniti.

- Svi smo svjedoci velikih projekata od ulaganja u komunalnu i prometnu infrastrukturu. No, moram priznati da su mi upravo ovakva ulaganja u naše društvene domove možda i najdraža jer ona znače puno bolje uvjete za naše vatrogasce ali i sve mještane koji ih koriste. - rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec. Otvorenje novouređenog Društveno-vatrogasnog doma u Družbincu planirano je za 16. lipnja.

Komentari