OPĆINA SVETI ĐURĐ

Foto - U Općini Sveti Đurđ otvorena ordinacija opće medicine

Objavljeno: 06.07.2021. 18:02

Zadnja izmjena: 29.07.2021. 14:03

Danas je  u prisustvu načelnika Općine Sveti Đurđ Josipa Janija, ravnatelja Doma zdravlja Varaždinske županije Renata Podbojeca te pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubice Božić zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec obišla  novootvorenu ordinaciju opće medicine u Svetom Đurđu, koja djeluje u sklopu Doma zdravlja Varaždinske županije.

Adaptaciju prostora i veći dio opreme za početak rada same ordinacije osigurala je Općina Sveti Đurđ, dok je preostali dio opreme, kao i lijekove te zdravstveni kadar osigurao Dom zdravlja.

Zamjenica župana Silvija Zagorec izrazila je zadovoljstvo otvorenjem ove ordinacije te je naglasila da je ono rezultat dobre i konstruktivne suradnje između Doma zdravlja Varaždinske županije i  Općine Sveti Đurđ.

- Otvorenjem ove ordinacije  će se osigurati jednaka dostupnost primarnoj zdravstvenoj zaštiti za oko 3.800 stanovnika koji žive u Općini Sveti Đurđ, a ujedno se time  znatno podiže cjelokupni zdravstveni standard mještana ove općine. Cilj i želja ove županijske vlasti je  da zdravstveni sustav na području cijele županije funkcionira dobro te da svi naši građani imaju jednaku i kvalitetnu zdravstvenu skrb, rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec dok je pročelnica Ljubica Božić naglasila važnost otvaranja ovakvih ordinacija, poglavito u vrijeme zdravstvenih kriza kao što je ova epidemija koronavirusom.

Zadovoljan i sretan bio je i načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany.

- Općina je nakon dugo vremena dobila liječnicu obiteljske medicine, a ja sam kao načelnik Općine izuzetno sretan zbog toga. Liječnici želim puno sreće i uspjeha u radu te mogu obećati kako joj  općinska uprava stoji na raspolaganju. Ovim putem apeliram na sve mještane naše općine da se upišu u ordinaciju te sam siguran da će biti zadovoljni liječničkom uslugom- rekao je načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany.

Liječnica Doma zdravlja Lora Legen, dr. med, koja će pružati zdravstvenu uslugu je naglasila kako se veseli zajedničkoj suradnji s pacijentima. - Sama ordinacija radi  od 5. srpnja, a ovim putem apeliram na mještane da se prijave jer mjesta ima. Ordinacija neparnim datumima radi ujutro, a parnim datumima popodne dok su radne subote predviđene neparnim datumima. Također, u našoj ordinaciji postoji mogućnost cijepljenja protiv zaraze koronavirusom, rekla je Lora Legen, dr. med, te je naglasila kako ordinacija trenutno broji oko 800 pacijenata.

 

Komentari