U općini Trnovec Bartolovečki novčane potpore roditeljima novorođenčadi

Objavljeno: 28.11.2014. 16:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Izvor: galerija-images/trnovec novorodjeni

U prostorijama Općine Trnovec Bartolovečki održana je još jedna podjela novčane potpore roditeljima novorođenčadi.

Novčanu pomoć od po tisuću kuna roditeljima su uručili načelnik Zvonko Šamec i općinski vijećnik Miro Koren.

- Danas smo podijelili 22 nove potpore za novorođene djecu pa ove godine imamo ukupno 45 isplaćenih potpora. Malo me rastužuje činjenica da posljednje dvije godine pada broj novorođene djece. U prvih šest mjeseci ove godine imali smo samo 21 rođeno dijete pa sam bio malo zabrinut, ali sada se situacija malo popravila i do 27. studenog imamo 45 novorođenih. Prošle je godine rođena 51 beba i nadam se da ćemo do kraja godine, u još mjesec dana, dostići prošlogodišnju brojku - rekao je načelnik Šamec.

Jedna od majki koja je danas primila novčanu potporu, Gordana Novak, majka malog Adama, rekla je da svaka kuna dobro dođe i da će ovaj novac koji je dobiven od Općine iskoristiti za kupnju prvih igračaka, poklona za Svetog Nikolu, za Adama.

Od 2002. godine, kada je Općina Trnovec Bartolovečki krenula s potporama za novorođenu djecu, isplaćeno je 831.500 kuna potpora. Načelnik Šamec je istaknuo da je svaka kuna koja se ulaže u djecu, u budućnost, najbolje uložena kuna iz općinskog proračuna.

Najavio je da će čelništvo Općine pokušati povisiti standarde pa će tako u proračunu za 2015. godinu načelnikov prijedlog biti povišenje iznosa za novčane potpore roditeljima novorođenčadi na dvije tisuće kuna po djetetu.

Osim potpora za novorođenčad, Općina Trnovec Bartolovečki iz proračuna sufinacira dječje vrtiće s 55 posto ekonomske cijene, što je najviše u Varaždinskoj županijii. Za to se godišnje izdvaja 1,7 milijuna kuna. Općina također finacira i tri godine male škole, kao jedina jedinica lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji.

{gallery}trnovec novorodjeni{/gallery}

Komentari